• 13 Ekim 2022
  • admin
  • 0

Google Drive toplu fotoğraf indirme işlemi, bazı kullanıcılara karmaşık gelebilmektedir. Google Drive üzerinden toplu fotoğraf ve video indirme işlemi yapmak, aslında oldukça basittir. Bunun için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır.

Google Drive Nedir?

Google tarafından oluşturulup yönetilen bir dosya depolama hizmeti olan Google Drive, 24 Nisan 2012 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. 1 milyardan fazla üyesi bulunan Google Drive üzerinden bulutta dokümanları depolamak ve paylaşmak mümkündür. Google hesabı olan her kullanıcının belirli bir limite kadar Google Drive’ı ücretsiz bir şekilde kullanması mümkündür. Bununla birlikte aylık ve yıllık ücretler ödeyerek depolama alanı 30 TB’a kadar artırılabilmektedir.

Google Drive’ın Wetransfer, SendGB ve MyAirBridge gibi dosya gönderme platformlarından en büyük farkı, mevcut dokümanların indirmeden görüntülenebilmesidir. Yani toplu fotoğraf ve videoları bilgisayara veya telefona indirmeden Drive üzerinden izleyip görüntülemeniz mümkündür.

Google Drive Nedir?
Google Drive Nedir?

Google Drive Toplu Fotoğraf İndirme ve Toplu Video İndirme

Günümüzde toplu fotoğraf ve video göndermek için Wetransfer, SendGB ve MyAirBridge gibi platformlar kullanılmaktadır. Fakat bu platformların ücretsiz versiyonlarında sunduğu dosya gönderme boyutları ve bu dosyaların kaç gün boyunca depolanacağı oldukça kısıtlıdır. Google Drive üzerinden ücretsiz sürümle 15 GB alanı, dosya gönderme için kullanabilir ve istediğiniz süre boyunca bu dosyaları koruyabilirsiniz. Google Drive üzerinden toplu fotoğraf ve video indirme için uygulayabileceğiniz adımlar, şu şekildedir:

Tümünü Seç

Google Drive üzerinden bir bağlantı linki alıp, tıkladığınızda karşınıza bütün görseller gelmektedir. Fakat her sayfada 50 adet görsel listelenmektedir. Dosyaların tamamını tek seferde indirmek için, size gelen bağlantıya bilgisayarda tıkladıktan sonra:

  1. İlk görsele mouse üzerinden sol tuşla bir kere tıklayın,
  2. Karşınızdaki sayfanın en sonuna kadar gidin,
  3. Son görsele Shift tuşuna basılı tutarak mouse üzerinden sol tuşla tıklayın,
  4. Bilgisayarınızın hızına ve görsellerin sayısına göre kısa süre sonra bütün görsellerin mavi renkle seçilmiş olduğunu göreceksiniz,
  5. Herhangi bir görselin üzerine mouse ile sağ tıklayın,
  6. Karşınıza gelen seçenekler arasından ”İndir” tuşuna basarak Google Drive toplu fotoğraf indirme işlemini başlatabilirsiniz.
Google Drive Toplu Fotoğraf İndirme
Google Drive Toplu Fotoğraf İndirme

Giriş Yapmadan İndir

Size gönderilen bağlantı sadece belirli mail adresi için tanımlanmamışsa yani bağlantıya sahip olan herkes dosyaları görüntüleyebiliyorsa, dosyaları toplu bir şekilde indirmeniz oldukça kolaydır. Giriş yapmadan Google Drive toplu video indirme ve fotoğraf indirme için uygulamanız gereken adımlar, şu şekildedir:

  1. Öncelikle size gönderilen Drive bağlantısını açmadan önce Google hesabınızda çıkış yapmalı veya CTRL + SHIFT + N tuşlarını kullanarak Chrome üzerinden gizli sekme açarak bağlantıyı burada açmalısınız.
  2. Karşınıza gelen pencerenin sağ üst köşesinde ”Tümünü İndir” şeklinde bir seçenek bulunmaktadır. Buraya tıkladığınızda, gönderilen bütün dosyaları tek seferde indirmeniz mümkündür.
Google Drive Toplu Video İndirme
Google Drive Toplu Video İndirme

Klasörü İndir

Google Drive toplu fotoğraf indirme konusunda bir diğer seçenek, klasörü indirmektir. Bunun için size bağlantıyı gönderen kişinin iki klasör oluşturması ve dışarıdaki klasörün linkini göndermiş olması gerekmektedir. Klasörü indirmek için yapmanız gereken işlem, şu şekildedir:

  1. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfadaki klasöre mouse ile tıklıyoruz,
  2. Açılan seçenekler arasından ”İndir” tuşuna basarak klasördeki bütün dosyaları tek seferde indiriyoruz.
Google Drive Toplu Dosya İndirme
Google Drive Toplu Dosya İndirme

Web sitemizdeki diğer faydalı yazılara göz atmak için Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmeyi başlat
Hemen iletişime geç!
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?