Profesyonel fotoğrafçılık içerisinde ürün fotoğrafçısı da bir ana dal olarak yer almaktadır. Ürün fotoğrafçısı kendini ışık, sahne propları, ürün ayrıntıları üzerinde kendini geliştirip markalara ve şahıslara hizmet verir.

Tanıtım ve reklamın temel taşlarından biri olan ürün fotoğrafçısı arkadaşlarımız ile ajansımız bünyesinde de sizlere profesyonel ürün fotoğraf çekimi hizmeti sunmaktayız.

 

Takı Ürün Fotoğrafı Ürün Fotoğrafçısı

Ürün Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılığın dallarından biri olan ürün fotoğrafçılığı, profesyonel olarak ürünlerin tanıtımı ve özelliklerinin gösterilmesi üzerine çalışmaktadır. Alanı içerisinde fotoğrafçı; yemek fotoğrafçısı, takı fotoğrafçısı, katalog fotoğrafçısı, moda fotoğrafçısı gibi alt dallara da ayrılmaktadır. Alt dallarında farklı mekanikler gerektirmekle birlikte ürün fotoğrafçısı temel anlamda bazı yeteneklere sahip olmalıdır.

Uzman bir ürün fotoğrafçısı ile çalışmak müşterilerimize ve onların amaç ve hedeflerine uygun doğru sonuçlar almak için bir gerekliliktir. Bir ürünün iyi yanlarının ön plana çıkartılması ürün fotoğrafçısının en temel sorumluluğudur.

Ürün Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ürün Fotoğrafçısının Sorumlulukları Nelerdir?

Ürün fotoğrafçısı marka ve müşterilerine uygun şekilde hareket etmektedir ama bir profesyonel olarak marka ve müşterinin ihtiyaçlarına yönelik rehberlik ederek çekimi de baştan sona yönetir.

Yapılacak olan fotoğraf çekiminin amaçları, markanın ulaşmak istediği hedef, çekilen fotoğrafların kullanım alanı, kullanılacak olan alanın gereklilikleri gibi birçok alanda bilgi sahibi olması gereken fotoğrafçı ayrıca fotoğrafçılığın temel ve ileri teknikleri konusunda da donanımlı olmalıdır.

 

Ürün Fotoğrafçısının Teknik Sorumlulukları

Ürün fotoğrafçısı teknik olarak fotoğraf disiplininin teknik gerekliliklerine sahip olmalıdır. Fotoğraf günümüzde birkaç tuşa ve birkaç bilgisayar programına indirgenmiş gibi görünmesine rağmen iyi bir fotoğrafın ortaya çıkabilmesi için hala çokça zaman, emek ve bilgi gerekmektedir.

Ürün fotoğrafçısı fotoğraf makinesi üzerinde;

  • Diyafram,
  • Enstantane,
  • İSO,
  • Alan Derinliği,
  • Lens Bilgisi,

gibi temel bilgilere sahip olması ile birlikte fotoğraf çekim alanı içerisinde de;

  • Işık bilgisi,
  • Prop Stilistliği,
  • Kadraj,
  • Sahne,

gibi konularda da bilgi sahibi olmalı ve kendini geliştirmelidir.

Ürün Fotoğrafçısı ve Işık Bilgisi

Fotoğrafın kelime kökeninde dahi bulunan ışık bir görüntüyü temelde var eden şeydir, sonrasında da yaratıcılık başlar.

Ürün fotoğrafçısı temel ışık kullanımı dışında ürüne ve amaçlarına uygun olarak doğru ışık kullanımını da bilmek zorunda ve ayrıca dönemin ışık trendlerini de takip etmek zorundadır.

Takı Fotoğrafı - Ürün Fotoğrafçısı

Örnek fotoğraf ajansımızın gerçekleştirdiği online satış için elde üretilmiş gümüş üzeri altın kaplama yüzükler ürün fotoğrafçısı tarafından doğal ortamında fotoğraflandı. Doğal ortama yakın bir görüntü yakaladığımız bu fotoğrafta ürün fotoğrafçımız yine doğal bir ışık tercih etti. Bu seçimler müşterilerimizin ürün fotoğrafçısı ile yaptığı toplantılar sonucu karar verildi ve isteklerin üzerine teknik ve entellektüel donanımlarımızın etkisi sonucu bu karenin de parçası olduğu bir seri ortaya çıktı.

Her ürün kendini farklı ışık teknikleri ve farklı kelvin sıcaklıklarında gösterir. Ürün fotoğrafçısı bir yemek fotoğrafı çekerken kullandığı ışığı bir çanta çekerken kullanamaz. Ürünlerin çeşitlerine ve amaçlarına göre temel bir çerçeve çizecek olan ürün fotoğrafçısı bu çerçeve içerisine çeşitli trendleri ve teknikleri de ekleyerek farklı ve vurucu bir etki yaratabilir.

Ürün Fotoğrafçısı ve Prop Stilistliği

Ürünü fotoğraflarken en temel amaçlardan biri de ürünü ön plana çıkartmak. Bunu sağlamanın birden fazla yolu var tabiki ve bunlardan biri de prop stilistliği. Prop ürün fotoğrafçılığında ürünleri ön plana çıkartmak adına kullanılan her türlü malzemeye verilen isimdir. Mendil, peçete, tabak, çatal, kaşık, kutu vs gibi çekilen ürün ile alakalı her şey ürün fotoğrafçısı tarafından seçilerek kullanılabilir.

Prop seçiminde verilecek en önemli kararlar ürünlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin bir yemek fotoğrafı çekilirken ürün fotoğrafçısı çekilecek olan yemeğe uygun bir tabak sunumu tercih eder ve o yemeğin kültürü ile uygun düşecek servis takımları tercih eder. Bir noodle fotoğrafı çekerken çatal yerine çubuklar kullanılırken bir hamburger fotoğrafında çatal, bıçak gibi servislerin kullanılması algıyı bozacak ve işlevini kaybedecektir.

 

Yalıtım Eldiveni Ürün Çekimi
Yalıtım Eldiveni Ürün Çekimi

Yukarıda görülen ürün fotoğrafındaki elektrik yalıtım eldiveni için prop olarak elektrikli araç ve iletim kabloları kullanılmıştır. Teknisyen araç içerisindeki işlemleri güvenli şekilde yapabilmek için kullandığı eldiven işlevlerini gerçekleştirirken görülmektedir. Ürün fotoğrafçısı olarak burada verdiğimiz karar ürünün işlevini yerine getirdiğini göstermek adına doğal ortamına yakın bir alan yaratılmış olması ve ürün kendi habitatında işlevini yerine getirirken görüntülenmesi yönünde oldu. Ayrıca ürünün modeli ve teknik bilgileri de fotoğraf üzerinde okunabilir şekilde görülmekte.

Kullanılacak proplar çeşitli amaçlara da hizmet edebilir.

  • Ürünün boyutlarını göstermek,
  • Ürünün kullanım amacını göstermek,
  • Ürünün kullanım alanını göstermek,
  • Ürünün iyi yanlarını ortaya çıkartmak,
  • Ürün fotoğrafının albenisini artırmak

propların temel işlevlerindendir.

Ürün Fotoğrafçısına Kimler İhtiyaç Duyar?

Bir ürünün tüketimi o ürüne olan ihtiyacın veya isteğin oluşması ile başlar. Bu tüketim alışkanlığı 2023 yılında teknolojinin de tüm hayatımızı kapladığı bir dönemde görseller üzerinden ilerlemektedir. Okumaya ayırılan zamanın iyice azalması ve sosyal medya mecralarının artması ile birlikte önceden büyük markaların ihtiyaç duyduğu ürün fotoğraf çekimi günümüzde en küçük den en büyüğe kadar tüm üretim veya satış ile uğraşanların ihtiyacı haline gelmiştir.

Dünya çapında ihracat yapan bir marka ürünlerini pazarlamak için her bir çeşidinden dünyanın öbür ucuna göndermektense profesyonel bir ürün çekimi sonucunda elde ettiği fotoğraflar ile saniyeler içerisinde müşterilerine ulaşabilmektedir. Bu noktada ürün fotoğrafçılığı fiyatları, ulaşım masraflarının yanında küçücük kalmaktadır. Sadece tek seferlik yapılan bu çekim ile ortalama 3 aylık ürünün satışını düşük maliyet ile gerçekleştirebilmektedir.

Butik ve küçük ölçekli üretici ve yatırımcılar için de hayat kurtaran ve hesaplı bir yöntem olarak ürün fotoğrafçılığı hayati önem taşımaktadır. Evinin bir odasında hazırladığınız elişi örgüleri bile profesyonel bir fotoğraf çekimi ile online satış alanında nakite dönüştürebilirsiniz.

Küçük bir işletme için gerçekleştirilecek bir ürün çekiminde ürün fotoğrafçılarımız tarafından çekilen fotoğraflar ile tek bir ürünü;

  • Onlarca farklı platformda sergileyebilir,
  • Tüm platformlarda pazarlayabilir,
  • Reklam çalışmaları yürütebilir,
  • Katalog hazırlayabilirsiniz.

Bunca avantajın yanı sıra gerçekleştirilen fotoğraf çekimi sonucunda elde ettiğiniz fotoğraflar size teslim edildikten sonra bir fotoğraf ile binlerce satış yapılabilir. Fotoğrafı çekilen ürün satılmaya devam ettiği sürece yıllarca fotoğraf işlevini kaybetmeyecektir ve yıllarca ürünün ve markanın reklam çalışmalarında kullanılabilir bir materyal haline gelecektir.

Küçük İşletmeler için Ürün Fotoğrafçısı ihtiyacı

Markanız veya şahsınız tarafından üretilen veya pazarlanan ürünler için ürün fotoğrafları çektirmek pazarlamanın ve gelir elde etmenin en temel yoludur. Günümüzde telefon ile geçirilen zaman sonucu görsellerin alışveriş kararlarının verilmesinde en önemli etken olduğu bilinmektedir. Doğru bir kompozisyon ve profesyonel bir ürün fotoğrafçısı ile satışlarınıza hızlıca başlayabilirsiniz ve işlerinizi büyütebilirsiniz.

Ürünlerinizi:

gibi platformlardan pazarlayabilir ve satabilirsiniz.

Küçük bir işletmenin en büyük problemi kendini gösterememesi ve ürünlerini tanıtamamasıdır. Bir kolyenin şık ve tarz olduğuna karar verebilmek için onu görmek gerekir. Bunu gösterebilmek için kolyeyi boynunuza takıp gezmek o kolyeyi sizin çevrenize güzel gösterecektir ama o kolyenin şık ve profesyonel bir fotoğrafı olması demek tüm mecralarda bu görseli paylaşabilmenize ve saniyeler içerisinde dünyanın öbür ucuna kadar ulaştırabilmenize olanak sağlar.

Kolye Ürün Çekimi
Kolye Ürün Çekimi

Ürün fotoğraf çekimiyle ilgili detaylı bilgi ve fiyat almak için +90 552 842 00 06 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ürün Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmeyi başlat
Hemen iletişime geç!
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?