Ürün fotoğraf çekimi fiyatları marka ve şahıslar içerisinde çok değişiklik gösterebilir. Düzensiz ve birbirinden farklı ürün fotoğraf çekimi fiyatları ile internette gezinirken veya telefon görüştürmeleri gerçekleştirirken sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

Ürün fotoğraf çekimi fiyatlarının geniş bir aralık ile birbirinden farklı olmasının temel sebebi markaların ve kişilerin fiyat politikalarının birbirinden farklı olması.

Bu yazımızda ürün fotoğraf çekimi fiyatları ile ilgili farklılıklar ve sebeplerine değinerek ajansımızın ücretlendirme politikalarını anlatacağız.

Ürün Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ürün Fotoğrafı Nedir?

Ürün fotoğrafı, pazarlanan bir ürünün veya bir hizmetin gelecekteki müşterilere ve potansiyel alıcılara yönelik gerçekleştirilen amaç ve hedefleri olan profesyonel bir fotoğraf çekimidir. Fotoğrafçılık temel anlamda birkaç tuş ile hatta cep telefonları ile gerçekleştirilebilen bir iş haline gelmiş gibi görünse de en küçükten en büyüğe tüm marka ve kişiler için profesyonel ürün fotoğraf çekimi hizmeti fark yaratacak bir hizmettir.

Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları
Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları 2023

Tanıtımın ve reklamın bir satış sürecinde kaçınılmaz ve orta vadede ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz ve Coca-Cola, Mercedes gibi dünya devi markalarda sıklıkla görüyoruz. Fotoğraf ve video noktalarında büyük yatırım yapan bu firmalar gelirlerini ve bilinirliklerini bu çalışmalar sayesinde sağlıyorlar.

Ürün fotoğraf çekimi bu firmaların oldukça önem verdiği bir şeyken 2023 yılında sosyal medya ve online mecraların bu denli popüler olduğu bu dönemde her türlü satış pazarlama noktasında vazgeçilmez hale geliyor.

Sosyal medyanın bu denli popüler olduğu ve mağazaların online platformlara taşındığı bu yıllarda büyük markaların yanında küçük yatırımcı ve girişimciler için de geniş bir alan açılmış oldu. Fabrikasyon üretimin değeri azalırken el emeği ve kişiselleştirilmiş ürünlerin değeri daha çok ön plana çıkmaya başladı ve birçok kişi kendi el emeğini satışa ve gelire dönüştürmeye karar verdi.

Ürün Fotoğrafının Satışa Etkisi Nasıl Olur?

Satın alma işlemi online mecralardan sürerken, satın alma kararı zorunlu bir şekilde görsel beğeni üzerinden sağlanmaya başladı. Araba satın alırken de çekilen ürün fotoğraflarına bakarak karar veriyoruz bir t-shirt alırken de. Bu sebeple satışın temel taşı ürün fotoğrafı olarak ortaya çıkıyor.

Çok çeşitli ürün fotoğraf çekimi fiyatları ve ürün fotoğrafçıları bulunmasına rağmen ürün fotoğrafçılığı profesyonel ve güvenilir ellere bırakmak çok önemlidir. Ürün fotoğrafçılığı ile doğru bir dil oluşturarak gerçekleştirilen bir anlatım satışı olumlu yönde etkiler.

Ürün fotoğrafçısı çekim öncesinde ve sırasında vereceği kararlar ile ürünün önemli yanlarını ön plana çıkartabilir, işlevini muhtemel müşterilere gösterebilir ve kişilerde satın alma kararı oluşturabilir.

Ürün Fotoğrafının Çeşitleri Nelerdir?

Ürün fotoğrafçılığı kendi içerisinde de farklı mekanikleri olan alt dallara ayrılır. Bu ayrımın oluşmasının ana sebebi her ürünün çekiminde farklı donanım ve gereklilikler olmasıdır. Örneğin bir takı fotoğraf çekimi gerçekleştirilirken model ile gerçekleşecek iletişim ve ışığın kullanımı çok önemlidir veya bir yemek fotoğrafı çekerken yemeğin tazeliğini kaybetmemesine dikkat etmek gerekir.

Dikkat edilmesi gereken özelliklerine göre ürün fotoğraf çekimi de kendi içerisinde alt dallara ayrılır.

Ürün Fotoğrafının Amaçları Nelerdir?

Ürün fotoğrafçılığı en temel anlamda tanıtmayı ve açıklamayı amaçlar. Bir ürünün doğru çekilmiş fotoğrafları o ürün ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm bilgileri verir. Ürünün boyutu, ağırlığı, rengi, dokusu gibi ürün ile ilgili tüm ayrıntı bilgilere ulaşmak için iyi bir ürün fotoğrafı yeterli olabilir. Bu ayrıntıların tamamını gözler önüne sermek de bir ürünün tanıtımı ve satışı için yeterli olacaktır.

Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları
Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları

Ürün Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Ürün fotoğrafı günümüzde çok ihtiyaç duyulan bir şey olduğu için üreten marka ve kişi sayısı da bir o kadar arttı. Bu süreçte de çok farklı fiyat politikaları ortaya çıktı haliyle. Birbirinden bağımsız ve aralarında çokça fark olan ürün fotoğrafı fiyatları içerisinde fiyatlandırma kişilerin keyiflerinden öte temelde birkaç maddeye ve talep edilen ayrıntıya göre değişiklik göstermektedir.

Temel anlamda fotoğrafçının ne kadar vakit ve emek harcayacağı yönünde belirlenen ürün fotoğraf çekimi fiyatları ayrıca ürünün çeşiti, materyali, adedi gibi etkenlere göre de değişiklik gösterir.

Ürün fotoğraf çekimi fiyatları alırken öncelikli olarak

  • Kaç adet ürün çekileceği,
  • Ürünün ne olduğu,
  • Ürünün boyutu,
  • Ürünün ham maddesi(takı örneğinde altın, gümüş veya pırlanta),
  • Ürünün nasıl fotoğraflanmasının istenildiği,
  • Ürün fotoğraflarının kullanım alanı

gibi temel sorular ile karşılaşacaksınız.

Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları
Ürün Fotoğraf Çekimi Fiyatları

Bu sorular içerisinde kaç adet ürünün çekileceği ürün fotoğraf çekimi fiyatlarının belirlenmesi konusunda kritik önem taşır. Temelde birim başına belirlenen fiyatlar ürün sayısı azaldığında gün üzerinden hesaplanmaya dönebilir veya ürün sayısı arttıkça da adet başına düşen maliyet azalır.

Ürünün ne olduğu çekim için kullanılacak olan alana ve uygulanabilecek olan çekim tekniklerine karar vermek için gerekli bir bilgidir.

Ürünün boyutu ne tarz bir çekim alanı kullanılacağı konusunda fotoğrafçının planlama yapması adına ve çekilecek olan ürünlerin taşınma ve depolama ihtiyaçlarını planlamak adına önemlidir.

Ürünün ham maddesi kullanılacak olan ışık sistemlerini ve kullanılabilecek olan fonların karar aşamasında önemlidir.

Ürünün nasıl fotoğraflarının istenildiğine karar vermek ürün sahibine aittir tabiki ama fotoğrafçının profesyonel tecrübesi bu noktada faydalı bilgi paylaşımı konusunda işlevsel olacaktır. Kimi ürünler kendini düz fonlar önünde gösterebilirken kimi ürünler proplar ile hazırlanmış fotoğraf düzenleri içerisinde kendini daha iyi gösterecektir.

Çekilecek olan ürünlerin baskı veya e-ticaret kanallarında kullanım şekilleri birbirinden farklıdır. Hatta e-ticaret platformlarında her biri farklı şekillerde yaklaşır.

Örneğin Etsy platformu 9 farklı fotoğraf yüklenmesini önerir. Bu 9 farklı fotoğrafın 5 adedi farklı açılardan ürünün düz fonda görünümü, 2 adedi proplar ile hazırlanmış düzenlerde ürünün kullanım alanını gösteren fotoğrafları, 1 adet model ile birlikte kullanımını veya kullanım alanını gösteren fotoğrafı ve 1 adet de ürünün boyutlarını gösteren karşılaştırma yapılabilecek bir fotoğrafı olarak önerilir.

 

Lumos AJans Ürün Fotoğrafı Çekim Fiyatları 

Lumos Ajans bünyesinde birçok alanda profesyonel ürün çekim hizmetini profesyonel ekipleri ile sağlamaktadır. Fotoğraf çekimlerini ajansımızın stüdyosunda profesyonel ekipmanlar ile sağlayabiliriz ayrıca çekimin gerekliliğine göre ürünlerinizi sizin üretim alanınızda veya istediğiniz bir alanda ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla birlikte çekimleri gerçekleştirebiliriz.

Ürün Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ajansımız bünyesinde ürün fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen müşterilerimiz için ürün fotoğraf çekimi fiyatları müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak şekillenmektedir.

  • Ürün adedi,
  • Ürün çeşidi,
  • Ürün boyutu
  • Kullanım alanı

gibi temel bilgiler ile ajansımız ile gerçekleştireceğiniz görüşmelerde hızlı ve net fiyatlar alabilirsiniz.

Ürün fotoğraf çekimiyle ilgili detaylı bilgi ve fiyat almak için +90 552 842 00 06 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmeyi başlat
Hemen iletişime geç!
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?