Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi

Ankara ürün fotoğraf çekimi, ürünlerin ve markaların kendilerini tanıtmak adına kullandığı yöntemlerden biridir. Ankara ürün fotoğraf çekimi günümüz modern şartları içerisinde gözlemlendiğinde tanıtım yapmanın iki yolundan biri olarak önümüze çıkmaktadır.

  • Ürün Fotoğraf Çekimi
  • Tanıtım Filmi Çekimi

Bu yazımızda Ankara ürün fotoğraf çekiminin ne olduğu, çekim sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, ürün fotoğrafının faydaları ve kimlerin ürün fotoğraf çekimi hizmetine ihtiyaç duyduğundan bahsedeceğiz.

Ürün Fotoğrafı Nedir?

Ürün fotoğrafı firmaların veya şahısların kendi ürünlerini veya aracılık ettikleri ürünleri müşterilerine veya hedef kitlelerine sunmak adına kullandıkları tanıtım yöntemlerinin en önemli parçalarındandır. Gözün görmediğine inanmak çok zor olduğu ve bir üründen dünyanın her tarafına ve herkese reklam amaçlı ulaştırmak zor ve masraflı olacağı için alternatif en iyi yöntem olarak ürün fotoğrafı ortaya çıkmaktadır.

Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi
Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi

Ankara ürün fotoğrafçılığı için profesyonel bir hizmet almak işinin ehli kişiler ile çalışmak gerekir. Profesyonel bir ürün fotoğrafçısı çekimin öncesinden görüntülerin teslimine kadar tüm aşamaları planlar ve müşterisinin istek ve ihtiyaçlarını iyi şekilde anlayarak doğru sonuca doğru gider.

Görsel olarak şık ve işlevli üretilmiş bir ürün fotoğrafı dijital platformlar aracılığı ile milyonlarca insana ulaşabilir ve ulaştığı insanlarda olumlu etki bırakır. Olumlu etki yaratmayı başaran fotoğraflar ile markanızın ve kendinizin tanınırlığını ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Doğru planlanmış ve profesyonel bir ekip tarafından ortaya çıkartılan bir ürün fotoğrafı İnstagram gibi sosyal medya platformlarında, Trendyol gibi e-ticaret platformlarında, dergi veya bilboard gibi basılı görsel reklam çalışmalarında çok yönlü olarak kullanılabilir.

Ürün Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ürün Fotoğrafının İşlevleri Nelerdir?

Ürün fotoğrafı en temel anlamda;

  • Tanıtım
  • Reklam

amaçlarında kullanılır.

Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi
Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi
Ürün Fotoğrafı ile Tanıtım

Ürün fotoğrafı, tanıtımın en işlevli görevini yerine getirir. Kilometrelerce öteye saniyeler içerisinde ulaştırabileceğiniz ürününüzün doğru bir örneği müstakbel müşterilerinize ürününüzün birçok özelliğini gösterebilir.

Ürünün;

  • Boyutu
  • İşlevi
  • Amacı
  • Teknik Özellikleri
  • Estetik Özellikleri

gibi birçok özelliğini taşıyabilir.

Doğru ve işlevsel bir ürün fotoğrafı bir karede tüm özelliklerini ortaya çıkartamayacaktır fakat hazırlanan seri içerisindeki fotoğraflar müşterilerin amaçlarına göre bu özelliklerden beklenenlere ortaya koymalıdır.

Ürün Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ürün Fotoğrafı ile Reklam

Bir ürünün tanıtılması dışında reklam çalışmalarının yapılması ürünün tanınırlığını ve markanın tanınırlığını olumlu yönde etkileyecektir. Ürünün boyutu, işlevi gibi özellikleri dışında ürünün kullanım alanı, kullanım şekli gibi özellikleri de göstermek de çok önemlidir.

Hiç tanınmayan bir ürünü satacaksanız özellikle bu ürünün ne tarz bir alanda ne amaçlar ile kullanılacağını göstermek gerekir. Örneğin bir meyve bıçağı ile anahtarlık yan yana doğru ve mantıklı görünmeyecektir. Fakat bir cep çakısı ile anahtarı yan yana koyarsanız ve yanına da çeşitli günlük taşınan eşyaları kullanırsanız örneğin cüzdan gibi anlamlı ve tutarlı olur.

Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi
Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi

Bu tutarlı görünümün yanında ormanlık bir alanda meyve soyarken kullanılan çakı görüntüsü de seri olarak bir araya geldiğinde birçok insan için bir ihtiyacın gün yüzüne çıkmasını sağlar.

Ürün Fotoğrafı Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ankara ürün fotoğraf çekimi sırasında profesyonel bir ekip ile doğru karar verilmiş bir çekim planı en önemli başlangıç noktası olarak görülmesi gerekir. Profesyonel bir ekip yaşanması muhtemel problemlere engel olacaktır. Ayrıca planlı bir çekim de ortaya çıkacak olan sonuçlar için garanti niteliğinde olacaktır.

Ürün fotoğrafı çekiminden dikkat edilmesi gereken temel hususlar:

  • Çekilmek istenen ürünlerin fotoğraflarının kullanılacağı alanın belirlenmesi,
  • Çekilecek ürünlerin ön plana çıkartılacak kısımlarının belirlenmesi,
  • Çekimde kullanılacak propların belirlenmesi.

Ürün fotoğraf çekimi sırasında da:

  • Doğru ışık kullanımı,
  • Kadrajlamanın doğru ve opsiyonlu yapılması,
  • Doğru pozlama,
  • Çeşitlilik

özellikle dikkat edilmesi gereken durumlardır.

Kimlerin Ürün Fotoğrafına İhtiyacı vardır?

Üreten veya satış yapan her türlü marka ve şahısın ürün fotoğrafına ihtiyacı olacaktır. Ürün fotoğrafı hem ürünlerinizi ve sizi tanıtırken aynı zamanda satışlarınızı da artıracaktır.

E-Ticaret İle Uğraşanlar

Online satış tüketim alışkanlıklarımızla birlikte 7’den 70’e herkesin hayatına girmiş durumda. Bununla birlikte birbirine benzer olsa bile çok çeşitli miktarda ürün ve mağaza ortaya çıkmış durumda.

Bir markanın veya kişinin de rakiplerinden ayrılacağı en önemli nokta yaptığı tanıtım çalışmasıdır. Profesyonel bir ekip tarafından reklam çalışmalarınız için gerçekleştirilen bir ürün çekimi ile birlikte elde ettiğiniz fotoğraf ile binlerce yeni müşteriye ulaşabilirsiniz.

Restoranlar, Cafeler ve Barlar

Aktif olarak çokça sirküle bir müşteri kitlesi ile karşı karşıya olmasına rağmen kurumsal görüntüsünü ve sipariş edilecek olan yiyeceklerin nasıl göründüğünü estetik bir şekilde göstermek oldukça olumlu bir sonuç ortaya koyacaktır.

Bir yemeğin lezzeti ile birlikte sunumu da o kadar önemlidir bu sebep ile iyi bir fotoğraf daha yemek pişmeden insanları etkilemek için yeterli olacaktır.

Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi
Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi

 Ankara Ürün Fotoğraf Çekimi

Profesyonel bir ekip ve firma ile çalışmak sizleri olası tehlikelerden ve beklenmeyen sonuçlardan koruyacaktır.

Güvenilirliğin ilk koşulu ajansın yasal olması ve vergi levhasına sahip olmasıdır. Yasal olarak faturalı bir şekilde hizmet veren bir firma sorumluluk sahibi bir tavır takınmalı ve profesyonel bir hizmet sunmalıdır.

Ürün Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ayrıca profesyonel bir hizmet sunan bir firmanın güvenilirliğinin bir kaynağıda portfolyosu ve referanslarıdır. Çalışacağınız bir firma size yıllara yayılan çalışma hayatından profesyonel ve çeşitli örnek görseller ile yaptığı işleri ve sizler için sunabileceği hizmetin sonucu ile ilgili fikir oluşturmanızı sağlayacak sonuç görüntüler de gösterecektir.

Lumos Ajans olarak Ankara ürün fotoğraf çekimi ve çeşitli fotoğraf ve video prodüksiyon hizmetleri üzerine profesyonel ekip ve ekipmanlar ile çözüm odaklı hizmet sunmaktayız.

Ankara ürün fotoğraf çekimi konusunda detaylı bilgi ve fiyat almak için 0552 842 00 06 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmeyi başlat
Hemen iletişime geç!
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?