Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi

Ankara yemek fotoğraf çekimi küçük ve büyük ölçekte marka ve kişilerin, kendilerini ve ürünlerini tanıtmak adına ihtiyaç duyduğu bir hizmettir. Kaliteli ve profesyonel yemek fotoğraf çekimi ile lezzetli yemeklerinizi, lezzetli sunumlar ile potansiyel ve hali hazırda var olan müşterilerinize sunarak hem markanızın tanınırlığını hem de satışlarınızı artırabilirsiniz.

Yemek Fotoğrafçılığı Nedir?

Yemek fotoğrafçılığı, ürün fotoğrafçılığı içerisinde yer alan bir alt dal olarak karşımıza çıkmaktadır. Yemek fotoğraf çekimi gıda sektöründe çalışan marka ve insanlar için tanıtım ve reklam yapma noktasında kritik bir önem taşımaktadır.

Ürün fotoğrafçılığının bir alt dalı olarak yer alan yemek fotoğrafçılığı fotoğrafı, çekilen ürünün özelliğinden dolayı farklılık gösterir. Aynı şekilde bir gümüş takının fotoğrafı çekilirken ile bir çantanın fotoğrafı çekilirken farklı ışık tekniklerinin kullanıldığı gibi.

Ankara yemek fotoğraf çekimi diğer ürün fotoğraf çekimi dallarından ayıran en büyük özelliği yemeklerin hızlı tüketilen ve hızlıca soğuyabilen ürünler olmasıdır. Ürünün tazeliği göz ile ayırt edilebilir bir şeyken fotoğrafta da anlaşılır olacaktır. Kullanım alanına göre örneğin İnstagram platformunda paylaşılan bir yemek fotoğrafı  binlerce insana ulaşabilir ve soğumuş bir şekilde görülmesi de markayı ve kişiyi olumsuz etkileyebilir.

Ankara yemek fotoğraf çekiminin zorlu ve ayrı bir profesyonel alan olmasının asıl sebebi de yemeklerin tazeliğini kısa sürede kaybedebiliyor olması. Hızlı ve kesin bir çalışma ile gerçekleştirilmeyen ürün fotoğraf çekiminde istenilen etkiyi yakalamak mümkün olmayabilir.

Hazırlanan yemeğin lezzeti yanında sunumu da tüketici gözünde çok önemlidir. Bu sebeple kullanılan tabaktan, tabağın dışında duran peçeteye kadar kullanılan her bir malzeme bir anlamda yemeğin tadını da etkiler. Ürünün ön planda olduğu bir fotoğraf çekiminin vazgeçilmezi de kullanılan bu proplardır.

Proplar ürün fotoğraf çekiminde ürünleri daha da ön plana çıkartabilmek adına kullanılan tabak, çatal, peçete, bez, baharat taneleri gibi tüm yan ürünlere verilen isimdir. Prop kullanımı anlatıma açısından vazgeçilmezdir.

Yemek Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi
Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi

Yemek Fotoğrafçılığında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hızla bayatlayabilecek şeyler olarak gıda ürünleri tazeliğini fotoğraf çekiminde dahil gösterecektir. Bu sebep ile Ankara yemek fotoğraf çekimi planlı ve hızlı gerçekleşmelidir. Bir yemeğin taze görünümünü kaybetmesi ürünün içeriğine bağlı değişecek olsa da iyi bir görüntüyü alabilmek için ortalama 15-30 saniyelik bir alan bulunmaktadır.

Bu kadar kısa bir süre içerisinde Ankara yemek fotoğraf çekimini gerçekleştirebilmek için iyi bir hazırlık yapılması gerekir. Fotoğrafı çekilecek olan yemek hazırlanmaya bile başlamadan çekim alanı, proplar, ışık düzeni ve kadraj tamamlanmalıdır.

Yemeğin taze kalma süresi dışına çıkılması gereken durumlar da olabilir. Yemeğin birden fazla fotoğrafının çekilmesi veya çekilen fotoğrafların istenildiği gibi olmaması sonucu çeşitli yöntemler kullanılabilir.

Bir etin ilk sunum anındaki görüntüsü sıcak, parlak ve sulu görünecektir ama kısa bir sürede önce parlaklığını kaybedip kurumaya başlayacaktır. Fotoğraflarda bunlardan kaçınmak adına yağ sürmek veya tüketilebilir yağlar dışında bir şeyler kullanmak bir çözüm olarak kullanılabilir. Ama unutulmamalıdır ki eğitimli bir göz karşısında bu tarz küçük oyunlar da kısa sürede etkisiz kalabilecektir.

Yemek Fotoğrafçılığında Prop Seçimi Nasıl Olur?

Ürün fotoğraf çekimlerinin tamamında prop seçimi ve kullanımı son derece önemlidir. Bir ürünün kendini gösterebilmesi için ürün ile ilgili proplar kullanmak ayrıca ürünün amacı, işlevi, boyutu ve dokusu gibi özellikleri anlamak için de gereklidir.

Ankara yemek fotoğraf çekiminde prop kullanırken özellikle propların ürünlere uygun olması çok önemlidir. Bir pizzanın yemek fotoğrafını çekerken prop olarak kaşık kullanmak doğru olmayacaktır. Ürün ile alakasız bir prop kullanmak fotoğrafı izleyenler için kafa karışıklığı yaratacak ve ürünün lezzetli ve estetik görünümünü etkileyecektir.

Örneğin bir noodle yemek fotoğrafı çekerken çatal yerine çubuk ve masanın üzerinde de asyaya özgü kumaş ve dokular kullanılması hem ürünü ortaya çıkartacaktır hem de ürünün menşei ile ilgili bilgiler sunmuş olacaktır.

Yemek Fotoğrafçılığında Işık Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Fotoğrafçılığın temeli olan ışık görüntünün oluşması için zorunlu bir kaynaktır ayrıca görüntünün estetik ve işlevselliği için de kaçınılmaz bir gerekliliktir. Günümüz teknolojisi ile neredeyse kullandığımız bütün teknolojik cihazlar ile görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor olsak da başarılı profesyonel bir yemek fotoğrafının ortaya çıkması için doğru ışıklandırma gereklidir.

Ürünün müşterinin istek ve amaçlarına uygun olarak belirlenecek fotoğraf tarzı ile birlikte anlaşılır ve net görünmesi gerekir. Ayrıca ışığın kelvin ayarlarının da doğru yapılması çekilen yemek fotoğrafının doğal ve doğru renginde çıkmasını sağlayacaktır. Yanlış kullanılan ışık fotoğrafı çekilen gıdanın olduğundan farklı bir renkte görünmesine sebep olabilir buda izleyiciye ürünün bozuk olduğunu düşündürebilir.

Yemek Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi
Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi

Ankara Yemek Fotoğraf Çekimi

Ankara yemek fotoğraf çekimi, Lumos Ajans tarafından sağlanan ürün fotoğraf çekimi ve çeşitli fotoğraf ve video prodüksiyon hizmetlerinden biridir. Lumos Ajans profesyonel ekip ve ekipmanları ile müşterisi olan markalara ve şahıslara amaçlarına ve isteklerine uygun olarak hedef odaklı hizmetler sunmaktadır.

Ürün fotoğrafı çektirmek isteyen müşterilerimizin farklı fiyatlar ile karşılaşmasının sebepleri nelerdir?

  • Kullanılan Ekipmanlar: Fotoğraf ve video hizmetleri için kullanılan kamera, tripod, ışık sistemleri ve ses kayıt sistemleri gibi cihazlar çok farklı bütçeler ve farklı işlevler ile piyasada bulunmaktadır. Gerçekleştirilen çekimin amaç ve hedeflerine uygun cihaz çeşitliliği ile doğru kararlar vermek ortaya çıkan fotoğrafların görüntü kalitesini doğrudan etkileyecektir.
  • Ekip Deneyimi: Profesyonel ve tecrübeli bir ekip ile çalışmak ortaya çıkacak olan görüntülerin sadece görüntü kalitesini değil işlevsel kalitesini de doğrudan etkileyecektir.
  • Güvenilirlik: Hizmet alacağınız firmanın güvenilirliği en önemli etkenlerdendir. Çalıştığınız firmanın vergi levhası bulunması ve yasal bir işletme olması sizi koruyacak önemli ayrıntılardır. Ayrıca marka geçmişi ve portfolyo da sonuç olarak karşınıza çıkacak olan fotoğrafların ne kadar doğru ve işlevsel olacağını gösterir.

Ankara yemek fotoğraf çekimi konusunda detaylı bilgi ve fiyat almak için 0552 842 00 06 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yemek Fotoğraf Çekimleriniz İçin Bizi Arayın!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmeyi başlat
Hemen iletişime geç!
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?